Bloggbestyr,  Februari-kandidat,  Hobbykandidater,  Intresse med potential

Lite lagom helhjärtat

Ooops, är nog det mest uttrycksfulla jag kan komma på att skriva i detta läge. Jag startade den här bloggen för en månad sedan, fylld av skrivlust och nyårsenergi. Jag bemödade mig noga att inte skriva för ofta, med risk att trötta ut de vänliga själar som läser. Men nu har det plötsligt gått en dryg vecka sedan senaste inlägget. Livet kom emellan, som det ofta gör, och jag har liksom nästan glömt bort bloggen. Skumt.

Inte för att det gör så mycket egentligen, den är ju en högst intern angelägenhet än så länge. Inga ekonomiska åtaganden med samarbetspartners som förväntar sig visningar och klick, ingen moralisk skyldighet att hålla stora läsarskaror på gott humör. Det är skönt såklart, för tanken är ju att skrivandet här ska vara lustfyllt. Men det gör mig lite beklämd att jag har så svårt att gå helhjärtat in i något, ens när det roar mig. Det är så mycket annat som pockar på uppmärksamhet. Men det gör mig faktiskt än mer övertygad om att det här projektet är en unikt bra grej. Om jag nu har så svårt att rikta min uppmärksamhet helhjärtat åt ett håll, så får jag väl rikta min uppmärksamhet på just det fenomenet istället.

Vilket osökt leder mig in på nästa månads hobbykandidater. Yoga och Mandala får bubbla vidare, för med det milda vädret som vi har här i Stockholmstrakten så är det nåt annat som har seglat upp som intresse med potential: Trädgårdsbestyr. Jag har faktiskt ensamt ansvar två trädgårdar, en vid hemmahuset och en vid fritidshuset. Ingen av dem ger i ärlighetens namn sken av att ha en ägare med trädgårdsintresse. Men det fina med trädgårdar är att de är så förlåtande. Det spelar ingen roll hur vildvuxet det är, om du bara kavlar upp ärmarna och börjar gräva så löser det sig. Och om du är smart så väljer du ett väl exponerat hörn att fokusera grävandet till, och styr sen dina imponerade gäster dit. Fast du bör plantera nåt först också, just den grävda gropen brukar inte imponera nämnvärt även om det var den som var det jobbiga att få till.

Jag har förstås hittat en bok (det är ju lite så jag jobbar) av Sara Bäckmo om hennes trädgård Skillnaden. Och en blogg, och allt möjligt annat smart och inkomstbringande hon har som ska få bli min inspiration. Grejen med Sara är att hon inte är så petnoga med hur:et, det är viktigare att odlandet blir av. Precis en sådan inspiratör som jag behöver, jag tänkte ta rygg på henne och skapa mig en egen köksträdgård. Fast bara en liten en, jag ska ju hinna med fler hobbies under året. Men för att den här satsningen inte ska bli för yvig och halvhjärtad så ska Februaris hobbykandidat koncentreras till ”Odla ätbart”. Redan nu kan och bör man nämligen sätta igång med att så fröer till det som sedan ska få växa i köksträdgården. Faktum är att jag har tjuvstartat lite. Det är bara att slänga ned en näve gula ärtor i en bunke, hålla dem fuktiga och så vips har man krispiga ärtskott att mumsa på. Jag försökte faktiskt ta ett foto för att fresta er med, men det såg tyvärr inte så frestande ut så ni får googla. Kanske en kommande hobby-kandidat: Växtfoto. Men en sak i taget nu, helhjärtat fokus …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *