Hobbykandidater

Snart dags för nya (själfulla) hobbykandidater

Januari-kandidaten långfärdsskridskor hade jag med mig in i det här bloggprojektet, det var något jag velat testa hur länge som helst men som inte blivit av. Nu visar det sig ju vara ett alldeles uselt år för att idka denna hobby. Det är inte särskilt färgglatt på SMHI’s iskarta och Stockholmsalliansen inom Friluftsfrämjandet beger sig till trakten av Sandviken för att alls kunna åka. För min del duger det att vingla runt på konstfrusen is ett tag till, även om det är skärgården som lockar mest. Men jag tänker att tröskeln är sänkt nu, inför nästa säsong. Då är det bara att spänna fast skenorna och virvla iväg mot horisonten. På måndag blir det dock teknikträning på Östermalms IP’s rundbana. Ett skär i taget.

När det gäller min andra Januari-kandidat virkning så blev jag faktiskt inspirerad av en kommentar från Petra här på bloggen, jag hade inte virkning i tankarna alls. Jag har virkat förr, men jag tror inte att jag ljuger om jag säger att det var 35 år sedan sist. Så jag blev förvånad hur lätt det var att åstadkomma något användbart, med endast baskunskaper. Lätt och roligt och som sagt perfekt att kombinera med pod-lyssning. Virkning är en hobby som jag vill behålla, och nästa vecka tänkte jag upprepa min lilla succé och virka en korg till i annan färg. Den här veckan har kidsen varit här, och då är vi alldeles för upptagna med att kolla serier på kvällarna 🙂

Men Februari närmar sig, och då är det dags att testa något nytt. Frågan är vad? Jag har fått ett förslag faktiskt: Mandala-målning. Jag har nog haft den förenklade föreställningen att Mandala är avancerade målarböcker för vuxna, men nu har jag läst på lite och Mandala har någon slags andlig dimension också och används bland annat som verktyg vid övningar i Mindfulness. Jag är tveksam att ge mig på detta eftersom jag känner viss stress i min annars så avslappnade kropp när jag bara hör ordet Mindfulness. Ungefär samma känsla som jag får när någon vill att jag ska följa med på Yoga. Som om jag inte har det rätta andliga virket helt enkelt.

För att inte tala om Floating, som var mycket populärt för ett antal år sedan, där man ligger och flyter en timme i en kroppstempererad, ljudisolerad, mörk saltvattentank i syfte att slappna av. Jag fick en Floating-upplevelse i present en gång, och jag tror aldrig att jag har känt mig så rastlös som denna flytande timme. Jag låg och studsade mellan tankens väggar, och provade om det gick att vända sig 180 grader (det gick, by the way). Retade mig på den avslappnande musiken gjorde jag också. Efteråt frågade Floating-instruktören artigt om min upplevelse, och jag svarade nästan sanningsenligt. Hon nickade förstående och förklarade att när man är riktigt illa däran i sin stress så kan man behöva flera behandlingar i rad för att få bäst effekt. Fantastisk säljare, den där tjejen.

Om ni har andra förslag vad jag ska ge mig på att testa i Februari så kommentera gärna! Annars får jag helt enkelt utmana min andlighet och prova Mandala. Eller Yoga. Eller kanske både ock. Ni kommer inte att känna igen mig i Mars, avgrundsdjup kommer jag att vara. Och själfull som tusan.

 

2 kommentarer

 • Ann-sofie

  Vad tror du om puzzel, gärna i samband med pod lyssning? Det är otroligt avkopplande. Jag är annars precis en sån person som du beskriver att du är, men med puzzel blir jag lugn och manisk på samma gång, men på olika sätt….. allt kretsar bara om att hitta den eller den biten, resten av världen kvittar just då.
  Jag har även börjat lyssna på ”under femton” och är helt såld! Tipsar alla i min närhet om den nu!
  Ser fram emot din nästa hobby.
  Jag är också ute efter att hitta den ultimata hobbyn. Än så länge har det blivit puzzel, läsning/bokcirkel och nu senast tillagt är en anmälan till Vårruset och då träning inför det! ?

  • Hobbybloggaren

   Pussel blir jag också helt absorberad av! Favoritsyssla på julloven 🙂 Toppbilden till bloggen är från förra julens projekt, ett 2000-bitars som tog upp halva köksbordet …

   Kul att du gillar ”Under femton”! Perfekt format tycker jag, lätt att behålla intresset i en kvart.

   Läsning borde betraktas som en hobby i sig, men känns mer som en av livets nödvändigheter. Bokcirkelengagemang skänker definitivt en extra dimension till hobbyn. Och en anmälan till ett lopp ger en extra skjuts till träningen, toppen! Hinner du med fler hobbies? 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *