Hobbykandidater,  Januari-kandidat

Hobbykandidat: Hantverk – Virka

Garn

Ambitionen är visserligen att testa en ny hobby i månaden, men det skadar ju inte att skjuta flera parallella provskott om något av dem så att säga skulle gå stolpe ut. Vore det inte en god idé att testa en mer fysisk hobby, för kroppen, och sedan också nåt slags själens tidsfördriv? Om nu mina nya långfärdsskridskor lockar ut kroppen på äventyr, så borde även själen få lite ny stimulans.

Petra berättar att hon plockade fram virknålarna när tid plötsligt uppenbarade sig, och väckte med sin kommentar liv i angenäma minnen av pyssliga dagar för länge sen när tiden var oändlig. Jag hittade mina gamla virknålar i det försummade och aningen dammiga syskrinet, men sedan tog det stopp. Det mekaniska minnet var trögstartat.

Tack och lov så finns det en oändlig rikedom av inspiration att hämta på nätet. Om man avstår att prova något nytt (eller nygammalt) så kan man då inte skylla på bristande tillgång till tips och tricks. Jag fastnade för torsdotterliving’s till synes mycket pedagogiska instruktionsfilm, där hon virkar en liten korg. Jag har i skrivande stund ingen aning om jag kommer att fixa detta, men det ser ju ut som ett lämpligt projekt för en nybörjare (ombörjare).

Garnet är beställt och levererat, bara att sätta igång. Det fanns så många fina färger så jag köpte ett litet gäng nystan. Men blir det EN färdig korg av detta initiativ så är jag oerhört nöjd, och har då för avsikt att kalla virkning för en hobby.

Häng med vetja! Jag har garn över vid behov …

5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *